fbpx

WAINER Romania

Politica de retur

7. RETURUL

7.1. Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la:

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat.

– ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a ultimului Bun sau a ultimei piese – în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.

7.2. Cumparatorul are dreptul sa returneze doar produse in stare perfecta de functionare, fara urme de uzura, curate, fara urme de praf, benzina, vaselina, etc. fara zgarieturi vizibile, fara nicio defectiune de ordin estetic sau functional. Pentru a fi returnate, produsele pot fi probate maximum 5 min, exceptie facand produsele cu motor termic, care necesita un rodaj de 2h la relanti. In caz contrar, se pot percepe taxe de depreciere a produsului, sau chiar refuzul returului. In caz de refuz, produsul se expediaza cu curierul inapoi catre Cumparator, cu plata taxelor de curierat la Cumparator.

7.3. Produsele se trimit retur in ambalaj original, invelit in folie alimentara sau coala de hartie, pentru a sosi retur cu un ambalaj cat mai aproape de unul nou. In caz contrat se poate percepe o taxa de depreciere a ambalajului de 5 lei.

7.4. In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va completa Formularul de retur pus la dipozitie de Vanzator pe website-ul propriu.

7.5. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata prin virament bancar in contul IBAN specificat de Cumparator in Formularul de retur.

7.6. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor.

7.7. Persoanele juridice nu benefieaza de drept de retur, conform legislatiei.

 

0